خواص مواد غذایی

خواص آجیل و خشکبار

آجیل و خشکبار به یکى از نمادهاى فرهنگ ایرانى بدل گشته است. آجیل و خشکبار ایرانى یکى از نمونه هاى شناخته شده صادرات ایرانى در بازارهاى جهانى محسوب مى شود.

جایگاه خشکبار ایران در فرهنگ سنتى و باستانى: آجیل و خشکبار از دیر باز به یکى از نمادهاى فرهنگ ایرانى بدل گشته است به صورتى که برخى از مراسم سنتى ایرانیان مانند نوروز و یلدا تنها با حضور آجیل و خشکبار مفهوم خود را پیدا مى کنند.

جایگاه خشکبار در فرهنگ مذهبى: در بسیارى از مراسم مذهبى از نوعى آجیل و خشکبار، مرسوم به آجیل مشگل گشا استفاده مى شود که هر چند توسط هیچ مرجع مذهبى اى تأیید نشده است اما مردم بر این باورند که مى تواند آنها را در رفع مشکلاتشان یارى کند.

جایگاه اقتصادى خشکبار ایرانی: آجیل و خشکبار ایرانى یکى از نمونه هاى شناخته شده صادرات ایرانى در بازارهاى جهانى محسوب مى شود.

آجیل و خشکبار,مصرف آجیل و خشکبار,بازار آجیل و خشکبار

امروزه بیش از ٢۵ نوع از آجیل و خشکبار در سراسر دنیا مى روید

در رژیم غذایى خود آجیل و خشکبار ایرانی را بگنجانید!

مغزها و خشکبار حاوى مواد مغذى متنوع و ارزشمندى هستند و امروزه بیش از ٢۵ نوع از آن ها در سراسر دنیا مى روید. در اینجا به معرفى برخى از انواع آجیل و خشکبار و ارزش تغذیه اى آنها مى پردازیم.

گردو: انواع این درخت در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت مى شود. از مهم ترین گردوهاى موجود در دنیا گردوى معروف به گردوى ایرانى است و احتمالا کهن ترین درخت گردو در ایران و در اورگان شهرکرد وجود دارد. مغز گردو، ماده خوراکى خوش طعمى است که مقدار زیادى چربى، پروتئین، مواد قندى و نشاسته اى و سایر مواد مغذى را داراست که هم به عنوان خوراکى و آجیل و هم به عنوان ماده اولیه براى تهیه روغن هاى گیاهى و دارو از آن استفاده مى شود.

پسته: مغز پسته ماده اى نیروزا و سرشار از مواد مغذى است و حاوى مقادیر آهن و کلسیم است که ماده غذایى بسیار مفیدى براى افزودن به رژیم گیاهخواران است. پسته در تقویت حافظه، قلب و معده نیز مؤثر است.

بادام: بادام حاوى مقادیر زیادى ویتامین E بوده و از منابع غیر حیوانى غنى از کلسیم است. بادام براى بهبود سرفه و آسم استفاده مى شود و باعث افزایش قدرت فکرى و روحى مى شود.

فندق: فندق حاوى مواد مغذى زیادى است. میوه فندق غنى از اسیدهاى امینه است. هم چنین فندق حاوى مقادیر زیادى ویتامین E مى باشد. فندق با دارا بودن فولات ممکن است در پیشگیرى از بیمارى هاى قلبى و عروقى مؤثر باشد.

بازار آجیل و خشکبار ,آجیل و خشکبار,صنعت آجیل و خشکبار

با وجود تمام فواید درباره مصرف آجیل و خشکبار، افراط در مصرف آنها توصیه نمى شود

چند دستورالعمل که ما را تشنه مصرف آجیل و خشکبار مى کند:
o    استفاده از گردو در سالاد سبزیجات به اندازه یک مشت.
o    بادام را مى توانید به همراه کرن فلکس براى صبحانه میل کنید.
o    پلو به همراه سالاد پسته.
o    بالکارا نوعى دسر یونانى است که با گردو تهیه مى شود.

با استفاده از آجیل و خشکبار انرژى بسوزانید!
مصرف دانه ها و مغزهاى روغنى باعث افزایش متابولیسم پایه بدن مى شود. پژوهش ها نشان مى دهند که مصرف بادام هندى، متابولیسم پایه را تا ١١ درصد افزایش مى دهد. به این ترتیب کسى که متابولیسم پایه اش ١۵٠٠ کالرى در روز است مى تواند با مصرف بادام هندى متابولیسمش را تا ١١ درصد افزایش دهد یعنى روزانه ١۶۵ کالرى بیشتر بسوزاند.

اندازه نگه دار که اندازه نکوست!
توجه داشته باشید که یکى از مهمترین اصول در تنظیم برنامه غذایى روزانه رعایت تعادل است و افراط و تفریط در مصرف هر ماده غذایى مى تواند نتایج نامطلوبى به همراه داشته باشد. از این رو با وجود تمام خواص و فواید درباره مصرف آجیل و خشکبار، افراط در مصرف آنها به هیچ وجه توصیه نمى شود.

چه زمان نباید آجیل و خشکبار مصرف کرد؟
با اینکه تمام انواع آجیل ها و خشکبار ها داراى چربى هاى اشباع نشده مى باشد اما پس از اینکه به کارخانه مى روند عملیاتى براى خوش طمع شدن به روى آنها انجام مى شوکه درصد شکر، سدیم و چربى آنها را تا حد زیادى کاهش مى دهد، از نگهدارنده هاى شیمیایى نیز براى دوام بیشتر بر روى آنها استفاده مى کنند. از خوردن آجیل شور و یا عسلى خوددارى کنید چرا که داراى مقدار زیادى چربى مى باشند و مى توانند به راحتى فشار خون را افزایش داده و سایز شما را نیز زیاد کنند.

بازار آجیل و خشکبار ,صنعت آجیل و خشکبار,آجیل و خشکبار ایران

بازار آجیل و خشکبار روز به روز گرم تر مى شود و بازار صادرات رونق بیشترى مى گیرد

آشنایى با بسته بندى آجیل و خشکبار ایران!
بسته بندى به عنوان یک ابزار کارآمد سالهاست که مورد نظر کارشناسان علم بازاریابى قرار گرفته است. استفاده از انواع مختلف بسته بندى ضمن اینکه قابلیت نگهدارى بهترى را به کالا مى بخشد در کسب سهم بالاترى از بازار براى کالاى مورد نظر نیز مؤثر است.هم چنین با توجه به بازار تقاضاى مطلوب داخلى براى انواع آجیل و خشکبار، لزوم توجه بیشتر به بسته بندى این مواد به منظور افزایش سهولت دسترسى (عرضه) و نگهدارى مشخص تر مى شود. ضمن اینکه پرداختن به این موضوع داراى توجیه مناسب اقتصادى بوده و با اجراى این طرح، مى توان بستر مناسبى را براى اشتغال نیروهاى ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایى بانوان مى توانند سهم بسزایى در آن داشته باشند.

آجیل و خشکبار,انواع آجیل و خشکبار,اجناس خشکبار

آجیل و خشکبار ایرانى یکى از نمونه هاى شناخته شده صادرات ایرانى محسوب مى شود

آینده، بهتر و روشن تر از امروز است:
بازار آجیل و خشکبار روز به روز گرم تر مى شود و بازار صادرات رونق بیشترى مى گیرد و در زمینه تأمین ماشین آلات لازم براى این صنعت، نوآورى و ابتکارات قابل توجهى داشتند. بازار آجیل و خشکبار مى تواند بازوى توانایى براى کشاورزى باشد مصرف محصولات کشاورزى نیاز عمومى همه انسان هاست، بزرگترین مشکل کشاورزى ایران ضایعات فراوان در گذشته بوده است.صنعت آجیل و خشکبار ایران در آینده نزدیک و پس از رفع مشکلات موجود مى تواند در بازار صادرات حرف هاى مهمى براى گفتن داشته باشد و دور نیست که رقم ٢ میلیارد ارزآورى به ١٠ برابر افزایش یابد. مهم عبور از گذر سنتى به صنعتى بوده که این راه هم اکنون باز شده است.

مصرف آجیل و خشکبار,خشکبار ایرانی,صنعت آجیل و خشکبار

به آجیل و خشکبار غذای اشرافى میگویند

آجیل و خشکبار هدیه اشرافى:
در میان حدود ٧٠ قلم اجناس خشکبار بعضى اقلام قیمت بالا دارد، براى همین غذاى اشرافى هم مى گویند که در واقعیت چنین نیست بعضى از اقلام مثل کشمش و سنجد قیمت ها پایین است.آجیل هدیه دادن با ارزش است و این اصطلاح وقتى همگانى شد که در یکى از ادوار مجلس شوراى ملى، وکیلى از وزیرى تعریف زیاد کرد و آن وزیر در مقابل حرف هاى خوشایند و کارساز که در رأى گیرى به کار آمد به او آجیل و جواز خرید برنج و گندم داده است و در این آجیل دادن ارزش مادى آن بسیار بالا بود، بعدها نمایندگان مجلس از این اصطلاح به عنوان ابزارى کاربردى مکرر استفاده کردند و آجیل دادن و آجیل گرفتن اصطلاحى شد از براى هدیه قیمتى و به اصطلاح نان و آب دار.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن